Zet door en zoek jouw ultieme uitdaging!

Hallo, mijn naam is Vera en ik ben 22 jaar. Voor de zomer van 2013 studeerde ik af aan het Koning Willem 1 College, MBO-4 Sport en Bewegingscoördinator. Het laatste jaar was erg speciaal, want ik liep toen stage in India en daarnaast werd ik genomineerd voor ‘student van het jaar’. Daarna dacht ik: “kom maar op met die arbeidsmarkt, ik kan er tegenaan”. 

Op zoek naar werk, ja dat zijn er heel veel met mij. Hoe ga ik dat nou aanpakken? Naast mijn vakantiebaantjes, ben ik gaan kijken wat ik echt leuk vind en waar ik verder in wil. Ook ben ik ondertussen een thuisstudie begonnen. Erg interessant en daar is natuurlijk veel zelfdiscipline voor nodig. Helaas kreeg ik een flinke tegenslag te verwerken, een blessure waardoor ik mijn ‘droombaan’ als personal trainer niet meer kon uitvoeren. Je hebt dan twee opties: gaan treuren en jezelf zielig vinden OF gewoon doorzetten en iets nieuws verzinnen. Er zijn zoveel dingen die leuk zijn. Op naar het volgende doel!

Een andere droom van mij was om naar het buitenland te gaan. Waarom niet? Bij de buren is het gras altijd groener! Ja, dat is een gevaarlijke. Ik ben met mijn enthousiasme en onwetendheid tegen veel dingen aangelopen waar ik geen rekening mee had gehouden. Maar doordat ik er zo druk mee bezig ben geweest en er over praat met anderen, krijg ik veel waardevolle adviezen. Ik wil dus nog een wereldreis gaan maken, backpacken en werken en dan verder kijken. Ik ben volop aan het plannen en geld aan het sparen om dit allemaal werkelijkheid te laten worden. Door de tegenslagen die ik meegemaakt heb, heb ik ook veel geleerd en weet ik nu dat er nog zoveel te beleven valt en te ontdekken is, zoveel andere kansen! Zo kreeg ik het idee om als reisleider aan de slag te gaan. Hoe gek kan het lopen! Niet helemaal mijn richting, maar ik kan het gaan combineren met wat ik leuk vind.

Mijn tips voor jou:

  • Geef niet zomaar je bijbaantjes op, die komen altijd nog van pas.
  • Doe werk waar je voldoening uit haalt en waar je plezier in hebt! Dan kan je het pas echt lang vol houden: het is zo belangrijk om met plezier naar je werk te gaan!
  • Ga niet treuren bij een tegenslag of omdat je geen baan hebt, maar zie het positieve ervan in. Er zijn zoveel andere banen en leuke dingen die je kan doen en wie weet wat je allemaal nog tegen komt.
  • Blijf leren, blijf jezelf ontwikkelen, verbreed je netwerk, verbreed je kennis.

Vera Heijnen

LinkedIn

Bekijk de 21st century skills die Vera heeft ontdekt: communicatie, persoonlijke ontwikkeling 

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.