'Werk aan je sterke kanten om die nog sterker te maken en niet aan je zwakke kanten.'

Ik ben Rachida en ik ben tweedejaars student Bedrijfseconomie op Fontys Hogeschool. Via social media ontdekte ik dat er een evenement van Hete Pepers plaatsvond in Rotterdam met als thema ‘netwerken’. Op dit event heb ik twee leerzame workshops gevolgd, namelijk ´21st-century skills´ en ‘Maak je CV’. Na de workshops vond er een Meet & Greet plaats met werkgevers en organisaties. Bij een aantal organisaties kon je een meeloopdag winnen en ik werd uitgekozen om een dag mee te lopen bij Microsoft.

Op vrijdag 24 oktober jl. was ik samen met negen anderen uitgenodigd bij Microsoft Nederland op Schiphol. Pieter Legerstee, Government Technology Strategist bij Microsoft had voor ons een leuk en gevarieerd programma opgesteld. Om 10 uur werden we meegenomen voor een rondleiding door het pand. Wat me opviel tijdens de rondleiding was het interieur en de verschillende werkplekken en ruimtes. Het interieur was echt geweldig: alles zag er zo mooi uit, het voelde alsof je thuis was. Dat is dan ook wat ze bij Microsoft willen ‘dat je je thuis voelt’. Daardoor krijg je meer energie om je werk te doen. Microsoft heeft ook ruimtes waar je even kunt gaan liggen of zitten om energie te krijgen of om na te denken en er is een eigen Coffee Company.

Na de rondleiding werden we verwelkomd door Anita Koster en Irene ten Hage van de Human Resource-afdeling. We kregen eerst een inleiding over hoe Microsoft eruit ziet, wat de filosofie achter Microsoft is en over hoe bijvoorbeeld nieuwe werknemers starten. Tijdens de lunch met CEO Edwin Hageman stelden we onszelf voor en mochten we alle vragen stellen die we graag beantwoord wilden hebben. Vervolgens kwam Rob van der Burg ons vertellen over zijn functie binnen Microsoft. Hij vertelde ook over het reizen naar verschillende landen en de werkverschillen die hij tegenkomt tussen de landen waar hij komt voor Microsoft. Niels Lohuis is werkzaam op de afdeling Marketing en heeft ons alles verteld over deze verschillen. Ten slotte kwam Paul Honout, van Microsoft Mobile & Devices ons iets vertellen over de Microsoft Surface-tablet.

Het was een leuke maar zeker ook een leerzame dag. Iedereen motiveert en inspireert elkaar binnen Microsoft en daardoor word je zelf ook gemotiveerd. Hoewel ik vaak nog twijfel of ik wel de juiste opleidingskeuze heb gemaakt, weet ik nu zeker dat ik me daar niet druk over hoef te maken. Ik kan altijd nog alle kanten op, in ieder geval binnen Microsoft is dat wel het geval. Het lijkt me dan ook geweldig om na mijn studie bij Microsoft te werken of misschien wel tijdens mijn studie daar af te studeren. Ik heb ook veel geleerd tijdens de meeloopdag: werk hard en doe wat je leuk vindt. Werk aan je sterke kanten om die nog sterker te maken en niet aan je zwakke kanten. Haal je energie uit je sterke kanten. En btw de MS Surface-tablet is echt een aanrader!

Rachida Assarraj

Wil je meer over mij weten? Kijk dan op mijn LinkedIn.  

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.