'Volg jouw creatieve drive!'

Laten we bij het begin beginnen. Mijn naam is Robbin de Bruijn en ik ben 20 jaar oud. Afgelopen zomer heb ik mijn MBO 4 diploma gehaald in Leisure & Hospitality aan het ROC van Flevoland. Het laatste schooljaar was een bewogen jaar, omdat ik in dat jaar genomineerd werd als MBO uitblinker van mijn school. In een landelijke strijd moest ik gaan uitvechten wie de MBO uitblinker van heel Nederland zou gaan worden. Die eer ging uiteindelijk naar iemand anders. Ik had mijn nominatie te danken aan het feit dat ik een eigen bedrijf ben gestart, namelijk: The Gifted Balloonman.

Dit bedrijfje ben ik gestart in het begin van 2014. The Gifted Balloonman geeft trainingen in het vouwen van ballonnen en organiseert ook complete kinderfeestjes. Eerst deed ik dit onder begeleiding van school, maar later heb ik dit helemaal alleen opgepakt. De reden dat ik voor mezelf ben begonnen was dat ik graag zelf dingen wil bedenken en deze ook echt in de praktijk wil brengen. Op deze manier kan ik alle creatieve ideeën die ik zelf heb ook echt uitvoeren en goed zien waar dat toe leidt. Ik ben nu bijna een jaar bezig en ik mag zeker niet klagen over het resultaat. Ik kan alleen maar positief kijken naar het volgende jaar, waarin ik hoop door te kunnen gaan met dit bedrijfje.

Naast mijn werk voor The Gifted Balloonman heb ik een leuke baan als Entertainment Coördinator bij Centerparcs de Eemhof. Deze baan heb ik mede gekregen door meerdere buitenlandstages die ik heb gelopen. Ik ben daar in oktober 2013 komen werken als weekendhulpkracht met een contract van 20 uur in de maand, maar ik heb dit binnen een jaar om kunnen zetten tot Entertainment Coördinator met een contract van 120 uur per maand. Dit heb ik voor elkaar gekregen door heel hard te werken en mezelf altijd van mijn beste kant te laten zien. Zo heb ik mijzelf omhoog kunnen werken.

Ik heb geleerd dat het belangrijk is altijd je best te doen en te laten zien dat je omhoog wilt klimmen. Daarnaast is het heel belangrijk dat je je prettig voelt bij wat je doet: als je je ergens goed bij voelt kan je het veel beter! Ook kan je vaak meer dan je denkt. Door verschillende dingen uit te proberen kom je erachter wat je kan, waardoor je je inzetbaarheid kunt vergroten. Dit zorgt voor meer ervaring en meer vaardigheden die je later allemaal weer kunt gaan gebruiken. Als je op vroege leeftijd al veel werkervaring opdoet met bijbaantjes, is dat later allemaal weer mooi meegenomen. Zo ben ik eerder werkzaam geweest bij Vacansoleil als Hoofdanimator. Daar heb ik een seizoen lang een camping draaiende gehouden. Dit werk heb ik gedaan als een vakantiekracht, maar ook in de rol van leidinggevende: ik begeleidde twee stagiaires en bedacht het complete animatieprogramma.

Robbin de Bruijn
Wil je meer over mijn bedrijf weten? Kijk dan op mijn website: http://thegiftedballoonman.nl/

Bekijk ook de 21st century skills die Robbin heeft ontdekt: ondernemen, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit

Heb jij inzichten/ tips of wil je jouw ervaringen delen met jonge starters, laat hieronder dan een bericht achter!

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.