Vind jouw drive. Ontdek wat jou “aan” doet gaan!

Enkele weken terug had ik de luxe om, grappig genoeg tijdens een sollicitatie, feedback te  ontvangen op mijn sollicitatiegesprek. De wijsheid die daaruit is gekomen zal ik voor de rest van mijn leven bij mij dragen. Maar eerst, hoe kwam ik daar te solliciteren?
 
Naar aanleiding van een kort gesprek tijdens een evenement van de “Zin in Werkweek” in Utrecht werd ik benaderd door de matchingsorganisatie De Upstarter of ik bij hen op gesprek wilde komen. Het ging om een uitdagende functie dus dat leek mij wel wat. Tip 1: Ga naar netwerkgelegenheden want daar doe je waardevolle contacten op.
 
Een week later tijdens het sollicitatiegesprek, sprak ik eerst met de matchmakers en daarna met de opdrachtgever bij wie ik eventueel in dienst kon treden. Naast mij zat een hippe jongen, van wie ik al zag dat hij het later helemaal gaat maken in de horeca, die bij dezelfde werkgever ging solliciteren. Hij paste bij de opdrachtgever. Tip 2: Dress to impress. Dat hoeft zeker niet een pak te zijn. Kleed je naar de werkgever. 
 
Toen hij in gesprek was met de opdrachtgever sprak hij met een zekere flair: “Horeca zit gewoon in m’n DNA!”, zei hij. Je zag het ook in zijn ogen. Hij is daar uiteindelijk aangenomen.
 
Mijn gesprek ging een stuk minder soepel. De matchmakers vertelden mij vriendelijk dat ze merkten dat ik niet “aan” stond. Mijn mede sollicitant stond wel “aan”. En als je “aan” staat, dan spreek je vanuit een bepaalde energie waarmee je de hele wereld aankan. Veel mensen gaan “aan” als ze over iets praten wat ze heel leuk vinden, een zeker enthousiasme groeit dan. Je bent dan ook echt jezelf. Toen ik sprak over een eigenschap van mij merkte ik dat ik met een zekere passie en energie sprak. Ik stond “aan”!
 
Ik ben het uiteindelijk niet geworden. Maar dankzij dit gesprek weet ik dat ik naar mijn vrijheid handel. Ik heb mijn drive gevonden: vrijheid. Mijn vrijheid is mijn grootste goed. Gaan en staan waar je wilt. Voluit kunnen leven. Het werk dat ik doe, doe ik omdat het mij op den duur een vrij mens maakt. Als ik vanuit dat verlangen handel, vind ik de drive en energie om alles in mijn leven mogelijk te maken en te bereiken. Daar zal ik mijn leven lang plezier van hebben. Inmiddels heb ik overigens mede dankzij deze wijsheid een baan gevonden waar ik erg blij mee ben. Tip 3: Vind jouw drive. Ontdek wat jou “aan” doet gaan!

Simon Damstra
Werkzaam als Personal Sales Assistant

Ontdekt ook de 21st century skills die Simon heeft ontdekt: communiceren, persoonlijke ontwikkeling 

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.