Ver van je bed?! Écht niet!!

"Pimp je cv!" Dat was de titel van een workshop tijdens het HETE PEPERS EVENT van CNV Jongeren op 3 juli in Almere. Als coach in opleiding was ik betrokken bij deze workshop die plaatsvond op het MBO College in Almere Buiten. De zaal zat helemaal vol.

Maar wat moet een jongere die nog naar school gaat eigenlijk met een cv? Op de vraag wie er al een cv had gemaakt, antwoordden toch een aardig aantal jongeren bevestigend. En daar was ik blij mee. Want deze jongeren zien in dat je niet vroeg genoeg met je cv kunt beginnen. Het gaat namelijk echt niet alleen om je werkervaring. Vooral als je 'net komt kijken' verwacht geen enkele werkgever dat je een cv met veel werkervaring hebt. Wat verwachten ze dan wel?

Dat je jezelf kent. Dat je weet wat je kwaliteiten zijn. Wat voeg jij toe binnen het bedrijf waar je solliciteert? Heb je misschien al wat (vrijwilligers)werk gedaan tijdens je opleiding? Ben je ondernemend? Hoe ga je om met anderen? Maak je makkelijk contact en leer je misschien snel? Wat doe je eigenlijk met je vrije tijd?

Klinkt dat nog wat ver van je bed? Denk dan eens dichterbij: Wat voeg jij toe binnen de klas? Ben je serieus, of juist de grappenmaker die alles met humor benadert? Ben je gedreven als het gaat om de schoolopdrachten of neem je je opleiding niet zo serieus? Werk je nauwkeurig aan je opdrachten of kun je soms je eigen handschrift niet meer lezen? Neem je zelf initiatief of laat je dat liever aan een medestudent over? Al die dingen die nu misschien nog niet zo van belang lijken, zijn dat dus écht wel! Want het gaat allemaal om wie jij bent als toekomstige werknemer.

De workshop was succesvol. Er gingen twee cv's rond waar genoeg op aan te merken viel. En dat hebben we geweten. De groep moesten even op gang komen; want waar let je nu op bij zo'n cv? Maar toen ze vervolgens zagen dat een cv vaak de allereerste introductie is van jezelf richting je toekomstige werkgever, werd het toch een uitdagende klus. Jezelf ervan bewust zijn wat je van jezelf laat zien op een cv en op welke manier is de eerste stap naar een gepimpt cv!

Ik wil de organisatie van dit HETE PEPERS EVENT hartelijk bedanken voor de leuke en informatieve middag die ik heb gehad. Het was super leuk om gemotiveerde jongeren te ontmoeten die druk bezig zijn met hun cv. Want je toekomst? Die begint vandaag!

 

Marieke Driebergen-van der Veen

Stagiaire HBO Toegepaste Psychologie

FlevoTalent Almere (onderdeel van Technocentrum Flevoland)

Marieke is op dit moment op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bekijk haar profiel op LinkedIn en neem contact met haar op of laat een bericht achter onder deze blog.

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Basics: brief & cv
Vacatures
ePortfolio

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.