Speed Reading

Snel grote hoeveelheden informatie kunnen verwerken is een enorm nuttige skill. Zit je in een opleiding? Dan helpt het natuurlijk om sneller door je lesstof heen te komen. Maar ook bij allerlei verschillende banen kan je dankbaar gebruik van deze skill maken. Of je nou als jurist door dikke rapporten heen werkt, in de zorg de overdracht van je collega's moet checken of als redacteur teksten naloopt. Overal helpt het als je net een tandje sneller kan lezen.

Je kan jezelf trainen om een hoger leestempo aan te houden. Dat doe je met Spreeder en het werkt heel simpel.

Stap 1.) Ga naar Spreeder toe en plak een tekst in het venster - de standaard Engelse tekst die daar al staat is natuurlijk ook prima.

Stap 2.) Klik op 'Spreed' om de Spreeder tool te starten. Onder settings kan je het aantal woorden per keer en de snelheid instellen.

Stap 3.) Als je gewend begint te raken aan de snelheid van de Spreeder tool voer je hem stap voor stap op.

Tip: Ben je trots op het leestempo dat je haalt na het oefenen met deze tool, vul dan je cv aan met het aantal woorden per minuut dat jij kan verwerken!

Zoek je een goede tekst om te gebruiken voor de Spreeder? Het artikel over 21st Century Skills van IT-Randsteden is erg goed bruikbaar, je vind het artikel op hun homepage.

Om een beetje het Hete Pepers gevoel te houden zet je de achtergrondkleur natuurlijk nog even op knalrood en de letters op wit.

Succes!

Gerelateerd

Home
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Spreeder

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.