Over ons

Hete Pepers zorgt dat jij sterk in je schoenen staat en zelfverzekerd kansen weten te grijpen op de arbeidsmarkt. Dat doen we door jou voor te bereiden op de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. Werken in de 21e eeuw brengt unieke kansen met zich mee. Wij helpen jou daar het meeste uit te halen en waar mogelijk je eigen kansen te creëren. Dat doen we door jouw 21st century skills verder te ontwikkelen.

Wat zijn 21st century skills?

Met 21st century skills bedoelen we de set vaardigheden die maken dat jij het soort werknemer bent dat ieder bedrijf graag ziet komen of die jonge ondernemer die succesvol inspeelt op nieuwe trends. Die vaardigheden zijn misschien niet allemaal nieuw, maar ze zijn wel belangijker dan ooit. We delen de 21st century skills op in een aantal verschillende categorieën. Die categorieën zijn: 

  • Communiceren: Niet al je collega’s zijn op hetzelfde moment, op dezelfde plek aanwezig. Soms zitten ze in een andere stad, een ander land of spreken ze een andere taal. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor klanten, concurrenten en alle andere mensen waar je in je werk mee te maken gaat krijgen. Hoe werk je effectief samen en onderhoudt je goede contacten? Hoe beter je dat onder de knie hebt, hoe waardevoller jij bent op de arbeidsmarkt.
  • ICT-vaardigheden: Om efficiënt te kunnen werken en nieuwe ontwikkelingen als eerste te spotten en te beheersen heb je voor iedere baan die je kan verzinnen baat bij een portie ICT-skills. De vaardigheden die je nodig hebt verschillen natuurlijk per functie. Je kan zelf de keuze maken waar je mee aan de slag gaat, wij helpen je er mee op weg.
  • Persoonlijke ontwikkeling: Je staat aan de start van je loopbaan, diploma op zak en klaar om te gaan, maar ben jij van plan om de komende 45 jaar hetzelfde werk op precies dezelfde manier te blijven doen? Als je jezelf blijft ontwikkelen kom je het snelste vooruit – en blijft werken ook leuk. Nou komt ontwikkeling natuurlijk niet uit de lucht vallen, dus wij helpen jou met de juiste tools om het beste uit jezelf te halen.
  • Ondernemerschap: Nieuwe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt brengen nieuwe kansen met zich mee. Die kansen kan je grijpen, maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe. Daar helpen we je mee, zodat jouw kans op succes zo groot mogelijk wordt. 
  • Creativiteit: Als nieuwe kracht op de arbeidsmarkt ben jij van groot belang om collega’s, opdrachtgevers en organisaties te inspireren en tot vernieuwing aan te zetten. Een gezonde dosis creativiteit helpt jou bovendien ook om een voet tussen de deur te krijgen en met enthousiasme aan de slag te gaan. Wij zijn voor jou de inspiratie om die creativiteit te laten vloeien. 

Deze categorieën zijn de bouwstenen van Hete Pepers. Offline hebben we die bouwstenen meegegeven met een reeks events en online is op deze site een speciale toolbox geplaatst waar je je 21st century skills kan aanscherpen. Hete Pepers is ontstaan uit een samenwerking tussen NJR, CNV Jongeren en FNV Jong, ondersteund door Microsoft Nederland en het team van Mirjam Sterk, de Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid.

 

Hete Pepers is in de oorspronkelijke samenwerkingsvorm per 31 maart 2015 afgerond, maar het werk gaat door:

De 3 jongerenorganisaties gaan de (online) tools en 21st century skills benadering van Hete Pepers verder uitrollen om te zorgen dat steeds meer jongeren en organisaties zich dit eigen maken. Interesse of samenwerken?

FNV Jong: info@fnvjong.nl

CNV Jongeren: info@cnvjongeren.nl

NJR: trainingen@njr.nl

Microsoft zal haar aandacht verleggen naar die cruciale fase daarvóór, het onderwijs, om zo de technologische vaardigheden van jongeren te vergroten. Het Werkakkoord dat Microsoft met SterkTeam gaat sluiten markeert haar ambitie om door technologie de afstand van jongeren tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Met dit akkoord laat SterkTeam tegelijkertijd zien hoe zij een blijvend commitment van het bedrijfsleven op jongeren en hun toekomst heeft weten te realiseren. Meer info?

Microsoft: Julie de Widt-Bakker: juliedew@microsoft.com