MOOC's

Net je diploma op zak en nu aan het zoeken naar een baan die perfect bij je past? Waarschijnlijk kom je er dan tijdens je zoektocht al achter dat er ook na je opleiding nog enorm veel dingen te leren zijn. Je kan je bijvoorbeeld nog verder verdiepen in het veld waarin je wil gaan werken of je kan je eigen sollicitatieskills aanscherpen om met meer vertrouwen tegenover je toekomstige werkgever aan te schuiven. Maar als er geen docent meer is die je vragen kan stellen, waar haal je dan die kennis vandaan? Met een Massive Open Online Course (MOOC) is dit voor iedereen mogelijk! Een MOOC is namelijk een gratis online cursus die iedereen kan volgen. De leerstof wordt aangeboden d.m.v. videocollege’s, artikelen, presentaties et cetera. Deze MOOC’s worden op verschillende online platformen aangeboden, maar wij hebben voor jouw drie platformen geselecteerd waarop jij kan zoeken naar MOOC’s die voor jou interessant zijn. De meeste MOOC´s komen uit de Verenigde Staten, ze zijn dus in het Engels en soms ook deels specifiek op de V.S. gericht, maar ook voor baanzoekers in Nederland staan ze vaak bol van de nuttige informatie.

Om jou alvast opweg te helpen hebben we hieronder drie MOOC’s geselecteerd waar je waarschijnlijk wel wat aan hebt. Dit zijn suggesties, maar kijk vooral verder op deze drie platformen, want er zijn vast nog wel andere MOOC’s die perfect bij jouw ambities aansluiten.

How to Build a Startup (Udacity)
In deze MOOC leer je over verschillende modellen en hulpmiddelen die je helpen om een succesvolle startup op te bouwen (of in ieder geval het risico van mislukking te verminderen). Je leert de belangrijkste stappen van het Customer Development proces: hoe identificeer je je eerste klanten, hoe verzamel en evalueer je hun feedback om jouw producten en markertingmodel te verbeteren. 

Job Interview Skills Training Course (Udemy)
Deze MOOC leert je hoe je het beste een sollicitatie gesprek kan voeren. Je leert wat je moet doen voordat het sollicitatiegesprek begint, hoe je verschillende gesprekstechnieken kunt toepassen zoals spiegelen en lichaamstaal en hoe je het beste veel voorkomende vragen kunt beantwoorden in een sollicitatiegesprek. Bij deze MOOC maakt het niks uit of je nieuw op de arbeidsmarkt bent of een nieuwe baan zoekt, deze cursus is voor iedereen geschikt.

Creative Problem Solving (Coursera)
Deze MOOC helpt je met het oplossen van problemen door gebruik te maken van je creativiteit. Deze cursus leert je buiten je eigen comfort zone te denken en het belang van verschillende ideeën te begrijpen. Er worden methodes behandeld die helpen bij het genereren van nieuwe ideeën, het verhogen van de motivatie en om je eigen creatieve vermogen te verhogen.

Welke MOOC's kan jij aanraden? Laat je ervaringen weten hieronder of op onze facebook page zodat andere Hete Pepers daar weer een stapje verder mee komen!

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.