Laat zien wat je in huis hebt!

Ik ben Merle en ik heb BA Cultuurwetenschappen, specialisatie Politieke Cultuur gestudeerd en heb zéér recent mijn MA Politiek en Samenleving behaald (op het moment van schrijven zit ik nog steeds met een glimlach die ik niet van mijn gezicht krijg). Het politieke veld, het vormen van beleid en innovatie, hebben altijd mijn grootste interesse gekend. Naast mijn 'liefde' voor het politieke spel en alle bijbehorende factoren, zit ik het liefst achter mijn toetsenbord om te schrijven. 

Via een familielid kwam ik in contact met een jong en dynamisch internetbedrijf, gespecialiseerd in de verkoop van kabels. “Jij kan toch leuk schrijven, Merle?” Ik werd aangetrokken als communicatiemedewerker slash copywriter slash marketingmedewerker. Ik ontwikkel strategieën voor de website, bied tekstuele ondersteuning en denk mee over nieuwe procedures en ontwikkelingen. 
Als starter op de arbeidsmarkt is dit voor mij dé plek om ervaring op te doen in heel veel facetten van het bedrijfsleven. Hierdoor leer ik mijn eigen sterke en zwakke punten kennen. Daarnaast ben ik actief in de politiek en help ik mee met de campagne voor de PvdA in Limburg. Ook hier word ik door mijn netwerk voor veel zaken benaderd.
 
Wat ik geleerd heb over het betreden van de arbeidsmarkt? 

  • Wees zelfverzekerd over je eigen talent! Eigenlijk het allerbelangrijkste: laat potentiele werkgevers zien wat je in huis hebt en ben er niet onzeker over. “Jij kan toch leuk schrijven, Merle?” “JA! Wil je wat van mijn werk zien? Waar zoek jij naar? Wat heb je nodig? Ik kan het.”
  • Denk ook buiten je studierichting. Politieke Cultuurwetenschappen? Marketing en communicatie in de elektrotechnische detailhandel. Nee, geen voor de hand liggende combinatie. Maar naast dat ik het een ontzettend leuke baan vind, leer ik ontzettend veel vaardigheden. Hieruit volgt tip 3!
  • Leer overal iets bij! Neem overal iets mee. Nee, niet stelen, maar kennis en vaardigheden. Zo heb ik altijd over al mijn (bij)baantjes gedacht. Verkoopster in de Bijenkorf? Hier heb ik makkelijk leren babbelen. AllekabelsBV? Ik weet nu veel meer over communicatie en marketing. PvdA? Ik kan de politiek van dichtbij meemaken en een kijkje in de keuken nemen.
  • Ga lekker netwerken! Maak visitekaartjes. Wilt iemand er één? Geef er gelijk drie, zodat ze je kaartje kunnen doorgeven. Soms heb je een portie geluk nodig, maar wees vooral overtuigd van je eigen talent en laat je niet kisten door een afwijzing. Dan komt het zeker weten goed. 

Zoals ze in het Engels zo mooi kunnen zeggen: The world is your oyster!

Merle Brüning
LinkedIn
Bekijk de 21st century skills die Merle heeft ontdekt: communicatie, persoonlijke ontwikkeling 

 

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.