Kom achter die computer vandaan!

Oh ja, de arbeidsmarkt. Het grote zwarte gat voor de werkzoekenden van dit moment. Ik ken veel mensen die momenteel driftig op zoek zijn naar kansen en leuk werk. Tijdens hun studies ambitieus en getalenteerd, nu gestrand en gefrustreerd in tientallen sollicitaties en bijbehorende afwijzingen.

In plaats van in de frustraties te verzanden, wil ik iedereen aanraden om naar andere ingangen en kansen te zoeken om jouw doelen wel te bereiken. Zelf heb ik de afgelopen maanden ondervonden dat je als young professional heel veel meer kunt doen dan alleen solliciteren!

Netwerkgesprekken zijn bijvoorbeeld een uitgelezen kans om veel over verschillende bedrijven te weten en je doet er nuttige contacten mee op. Ook loop je op deze manier letterlijk bij een bedrijf naar binnen en laat je zo je gezicht zien, zonder dat je voor een sollicitatiegesprek bent uitgenodigd! Verder heb ik zelf veel praktische tips gehaald uit loopbaanplanning en ben op deze manier ook bekend geraakt met organisaties als Debroekriem en de Hete Pepers.

Vrijdag 4 juli bezocht ik voor het eerst een bijeenkomst van de Hete Pepers. Bij binnenkomst viel de positieve sfeer als allereerste op. Er waren verschillende interessante organisaties aanwezig en er werden handige brainstormsessies en workshops georganiseerd over bijvoorbeeld sollicitatieskills. Tussen de workshops en presentaties door en aan het eind van de dag waren er netwerkgelegenheden. De jongeren die hier aanwezig waren, waren heel erg in elkaar geïnteresseerd en allen door een door gemotiveerd, ofwel “Hete Pepers”. Kortom een erg inspirerende invulling van je dag. Ik ging zelf met een goed gevoel naar huis!

Het moraal van dit verhaal is dat er naast solliciteren tal van goede ingangen en initiatieven zijn door organisaties als de Hete Pepers. Volgens mij laten veel Young Professionals hier grote kansen liggen en ik wil iedereen dan ook aanmoedigen om van deze initiatieven gebruik te maken. Staar je niet blind op sollicitaties en kom achter je computer vandaan! Wie weet kunnen we elkaar dan binnenkort via ons netwerk verder helpen! 

Sebastiaan Poppen
nl.linkedin.com/in/sebastiaanpoppen/

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.