Jobtease: solliciteren 3.0

De technologische singulariteit nadert. Exponentiële ontwikkelingen in de kracht van computers, revolutionaire doorbraken en een intensiverende globalisering leiden tot een vreemde toekomst. Twintig jaar geleden kon Jantje solliciteren, aangenomen worden en gemakkelijk 40 jaar werken. Nu is dat anders. Jantje moet elke jaar opnieuw solliciteren en heeft in 40 jaar 40 banen. Dit betekent dat Jantje een leven lang moet leren, ontwikkelen en concurrerend moet blijven. Jantje moet een netwerk opbouwen en moet niet alleen zijn intelligentie, maar ook zijn empathie inzetten.

Waar je 20 jaar geleden nog postsorteerders had, wordt dit nu vooral door machines gedaan. Waar je nu in sommige Albert Heijn vestigingen onbemande kassa’s hebt, zal je dat over 20 jaar overal hebben. De wereld die verandert. Soms sneller dan wij kunnen bijhouden. Blijf werken aan jezelf, aan je netwerk, aan je kennis en blijf competitief. Ontdek wie jij bent, waar jij goed in bent en leer jezelf te verkopen. Het liefst binnen één minuut. Want in een sterk verbonden wereld is er weinig tijd. Welkom in de wereld van nu. De wereld van solliciteren 3.0.

Oftewel, dan kom je bij ons bedrijf Jobtease, die ik (Jamal Oulel) samen met Germaine Statia heb opgericht. In maart 2014 zijn wij echt actief begonnen en kregen wij van gemeente Rotterdam de mogelijkheid om eenmalig subsidie te ontvangen, in kader voor de aanpak van Jeugdwerkloosheid. Dat hebben wij met beide handen aangegrepen. Samen met drie designers en jongerenambassadeurs zijn wij bezig geweest om een app te ontwikkelen voor jonge starters. Het doel van de app is om sollicitanten makkelijker aan een baan te helpen. Ook maken we het voor hen inzichtelijker waar vacatures zijn.

De sollicitanten beantwoorden met de app zes korte vragen en maken een video selfie. Daarna worden zij gematcht met verschillende bedrijven. Wat handig is aan onze app, is dat je ook pushberichten kunt ontvangen als je bijvoorbeeld langs een winkel loopt die toevallig openstaande vacatures heeft. Je kunt dan eigenlijk meteen solliciteren! Verder is het voor veel sollicitanten fijn om feedback te ontvangen als ze zijn afgewezen, dat is niet altijd vanzelfsprekend. De bedrijven zijn bij ons verplicht om feedback terug te geven, zodat sollicitanten er ook van kunnen leren.

Jonge ondernemer is niet altijd makkelijk. Je moet echt doorzetten, fouten durven maken en ervan leren. Dit is ook een motivatiepunt, je hebt niet gelijk succes. Je moet blijven doorzetten! In veel sectoren zie ik dat er veel banen zullen verdwijnen, toch zie ik ook veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld in de sectoren ICT, techniek en de zorg. In deze sectoren zullen dingen steeds beter geregeld moet worden en daar zie ik ook de kansen liggen voor jonge starters.

De app wordt 12 januari 2015 in Rotterdam gelanceerd met een kick off en is dan gratis te downloaden in de app- en googlestore.

Jamal Oulel

Ben je nieuwsgierig geworden naar Jobtease en de app? Kijk dan op onze website.

 

Bekijk ook de 21st century skills die Jamal heeft ontdekt: ondernemencreativiteit

 

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.