WerkenFM

Omschrijving

WerkenFM is het online radiostation voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden in Nederland. Dagelijks ontvangen wij werkgevers, politici, intermediairs en werkzoekenden in onze programma's. Daarnaast hebben wij ook een methodiek (Broadcast Your Talent) ontwikkeld waarin wij werkzoekenden zich op een andere manier laten profileren op de arbeidsmarkt. Door gebruik te maken van een unieke mix van radio, video, social media en e-coaching leren de deelnemers hun presentatie te optimaliseren.

Hoe de organisatie jou helpt

Careerclub is een project waarin Artra arbeidsmarkttraingen (Ellen van Hierden), McSense Business Accelerators (Rene Savelberg), BusinessXfactor (HenkJan Smits), Mobilityatwork (Annelies van Toledo) en WerkenFM samenwerken. Binnen dit project van 12 weken worden 20 werkzoekende jongeren opgeleid tot Career Consultant. Deze 20 Career Consultants gaan binnen dit project 200 andere werkzoekende jongeren begeleiden naar een baan, stage of werkervaringsplek

Wat ze aanbieden

START: voorgeselecteerde kandidaten bereiden een elevatorpitch voor. Door HenkJan Smits, Rene Savelberg en Martijn Smit worden 20 Careerclub Consultants gekozen.
WEEK 1 t/m 3: de Careerclub Consultants ondergaan een intensieve training van 3 weken door Artra en WerkenFM en worden ook getraind in de Broadcast Your Talent (#BYT) methodiek en krijgen een persoonlijke Mofile door WerkenFM
WEEK 4: Careerclub Consultants worden getraind door HenkJan Smits Rene Savelberg en Martijn Smit om een bedrijfsplan samen te stellen waarmee zij 200 jonge werkoekenden onder de aandacht leren te brengen bij potentiële werkgevers.
WEEK 5 & 6: 200 werkzoekenden jongeren worden door de Careerclub Consultants getraind om beter in hun kracht te staan en worden voorzien van een Broadcast Your Talent profiel en krijgen een persoonlijke Mofile.
WEEK 7 t/m 12: de Careerclub Consultants gaan met hun bedrijfsplan aan de slag om 200 werkzoekende jongeren onder de aandacht te brengen bij werkgevers.
Alle kandidaten worden ook onder de aandacht gebracht op social media en op het radio station WerkenFM. Werkgevers uit Utrecht worden uitgenodigd in de programma's van WerkenFM.