Starters4Communities

Omschrijving

Starters4Communities verbindt starters op de arbeidsmarkt aan sociaal ondernemende wijkinitiatieven. Wij bieden hoog opgeleide starters een praktijkgericht trainingsprogramma in sociaal ondernemen en bewoners-gestuurde stadsontwikkeling. Tijdens het programma werken de starters in groepjes aan een aantal innovatieve, bottom-up en financieel duurzame initiatieven. Op deze manier brengen we nieuwe kennis, mankracht en creativiteit naar ondernemende bewoners die zich actief inzetten voor hun wijk. 

Hoe de organisatie jou helpt

Deelname aan Starters4Communities levert jou sterkere arbeidskansen op, want:
- je hebt kennis opgedaan waaraan organisaties in de maatschappelijke sector vanwege de veranderingen in de samenleving nu behoefte hebben;
- aan je CV kan je een daadwerkelijk bestaand project toevoegen waar jij aan hebt meegewerkt;
- je professionele netwerk is flink uitgebreid.
Daarnaast heb je in een veilige omgeving kunnen kijken of sociaal ondernemen en het werken in de maatschappelijke sector iets voor jou is.

Wat ze aanbieden

S4C is voor jonge, proactieve starters op de arbeidsmarkt in de leeftijd van 22 tot 35 jaar. Het programma is bestemd voor hoger opgeleiden die hun talenten verder willen ontwikkelen, op zoek zijn naar een kans om te bewijzen wat zij kunnen en bereid zijn in zichzelf en anderen te investeren. Ben jij op zoek naar een baan waar je hart voor hebt en uitdaging in vindt, of geïnteresseerd om voor jezelf te beginnen maar je weet nog niet in wat? Dan is dit programma wellicht voor jou!

Starters4Communities biedt:
- Persoonlijke begeleiding 
- Peer-to-peer support 
- Toegang tot professionele netwerken
- Een certificaat & referentie
- Intensieve workshops gegeven door experts in onder andere de volgende onderwerpen:
- Projectcoördinatie
- Business Modellen
- Bewonersinitiatieven
- Marktonderzoek
- Branding & marketing 
- Impact evaluaties
- Fondsenwerven
- Pitchen
- Onderhandelen & sales
- Crowdfunding