JCI

Omschrijving

JCI is een internationale organisatie met meer dan 200.000 leden in 110 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er 100 kamers met in totaal 2.500 leden. De organisatie is niet politiek gebonden. De missie van JCI is ‘Create better leaders to create better societies’, door ons vrij vertaald in persoonlijke ontwikkeling met als gevolg een positieve verandering in de maatschappij.

Hoe de organisatie jou helpt

JCI is gebaseerd op vier pijlers: Business, Community, Training en International. Op elk van die gebieden kunnen leden zich ontwikkelen.

Dat kan bijvoorbeeld door het volgen van trainingen of door een opleiding te volgen om zelf trainer te worden om vervolgens binnen JCI trainingen te gaan geven. Ook kun je leren business te doen en een netwerk op te bouwen of projecten op te zetten voor goede doelen. Het bezoeken en organiseren van internationale congressen is een andere manier om je te ontwikkelen. De mogelijkheden zijn groot. De overkoepelende factor is ‘fun’, want het blijft een vrijetijdsbesteding en dat moet natuurlijk wel leuk blijven!

Wat ze aanbieden

Het initiatief: Project 1000 kansen

JCI Nederland wil met het project 1000 kansen werkzoekende jongeren helpen bij het verbeteren van hun positie op de arbeidsmarkt. Hierbij richten we ons op jeugdwerkzoekenden tot 30 jaar met een opleidingsniveau vanaf MBO4, waarbij wij een kans willen bieden die kan leiden tot werkervaring of een betaalde baan. Die kans kan o.a. bestaan uit buddy-projecten op gebied van persoonlijke ontwikkeling of werknemersvaardigheden, bedrijfsbezoeken en onbetaalde stageplekken of werkervaringsplaatsen.

Aanbod: o.a. workshops, trainingen netwerken, CV-Check, vrijwilligerswerk, bedrijfsbezoek.