Hoe solliciteren weer leuk wordt!

Hoi, ik ben Sigrid Boelens en ik ben oprichtster van Bureau Boel en Inspiratietaart. Ik help individuen en teams ontdekken dat ze briljant zijn zoals ze zijn. Ik bied coaching, workshops en lezingen aan. Dit doe ik voor professionals en ondernemers. Verder heb ik een blog op Inspiratietaart, waar ik regelmatig tips geef voor het vinden van jouw droombaan en het ontdekken wat jou briljant maakt. In deze verkorte versie van mijn blog zal ik jou een aantal tips geven om solliciteren weer leuk te maken!

1. Focus eerst op jezelf                           

Ontdek waar jij briljant in bent. Waarschijnlijk heb je het niet door, omdat je er al zo gewend aan bent geraakt. Er zijn verschillende oefeningen die je hierbij kunnen helpen.

* Maak een lijst van de leukste dingen die je in de afgelopen week of in je carrière tot nu toe hebt gedaan. 

* Vraag je familie en beste vrienden wat ze goed of bijzonder aan je vinden. 

* Kijk naar wat je graag af zou willen leren.

2. Begin met doen wat je wilt doen 

Wacht niet op de vraag. Het is erg lief van je, maar je hoeft echt niet te wachten op een vraag voordat je mag beginnen met doen wat je leuk vindt. Begin nu! Je creëert vanzelf de vraag door te laten zien dat je het antwoord hebt of bent. Doordat je gaat doen wat je wilt doen, gaan mensen jou en je kwaliteiten herkennen. Ze zullen ontdekken dat ze je eigenlijk al lang nodig hadden. Of ze zullen aan je denken wanneer er een klus of baan vrij komt, waarin ze iemand met jouw kwaliteiten zoeken. 

3. Maak een ‘leuke mensen lijst’ 

Maak een lijst van de leukste mensen die je kent en, als je durft, een lijst van de leukste mensen en bedrijven die je (nog) niet kent. Vertel ze wie je bent en wat je aan het doen bent. Kies daarbij de vorm die jou past. Je kunt ze mailen of bellen, uitnodigen voor een kop koffie, met een stuk taart langsgaan, een hema-fotoboek met je portfolio opsturen; het maakt niet uit hoe, maar maak jezelf kenbaar!

Wanneer je het lastig vindt om een leuke bedrijvenlijst op te stellen, denk dan eens na over de volgende vragen: Liever een grote of kleine organisatie? Liever op kantoor, in de auto of in de natuur? Liever elke dag wat anders of langere tijd verdiepen in hetzelfde? Liever strakke (project)deadlines of een doorlopend (productie)proces? Zoek aan de hand van deze lijst eens op internet óf vraag aan je ‘leuke mensenlijst’ of ze zo'n organisatie kennen (heb je meteen een ingang). 

Op Inspiratietaart.nl vind je de volledige blog en natuurlijk nog meer verfrissende ideeën en handige oefeningen die je kunt gebruiken bij jouw banenzoektocht!

Bekijk de 21st century skills die Sigrid heeft ontdekt: persoonlijke ontwikkeling, ondernemen

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.