Hete Pepers is van start!

Vandaag, woensdag 26 maart 2014 gaat het Hete Pepers project officieel van start! NJR, CNV Jongeren en FNV Jong lanceren het jongerenproject vandaag op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland. Hete Pepers is een samenwerking om duizenden jonge baanzoekers te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Met het project, dat minimaal een jaar gaat lopen, worden jonge baanzoekers getraind op sollicitatievaardigheden, ondernemerschap en 21st century skills. In het eerste jaar worden 12 events georganiseerd in het land waarin vraag en aanbod samenkomen. De website waar je nu naar kijkt biedt een platform om jongeren online verder te brengen. De jongerenorganisaties worden in dit project ondersteund door Microsoft Nederland en Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid.

Hete Pepers organiseert 12 events in verschillende arbeidsmarktregio’s in samenwerking met lokale jongereninitiatieven. Hete Pepers biedt trainingen en workshops waarmee jij je skills kan ontwikkelen op het gebied van solliciteren, effectief netwerken, ondernemerschap en technologie om jouw plaats te veroveren op een veranderende arbeidsmarkt. Voor werkgevers zullen deze events hét moment zijn om het jonge talent in hun eigen regio te ontmoeten.

Op Hetepepers.nl is een online netwerk te vinden en een toolbox met webinars en trainingen. Dit is ook de plek waar jongereninitiatieven zich presenteren en laten zien wat zij voor jonge baanzoekers, gemeenten, scholen en werkgevers kunnen betekenen.

Voor NJR, CNV Jongeren en FNV Jong is het Hete Pepers project een krachtige invulling van hun gezamenlijke focus op jeugdwerkloosheid en een uitgelezen kans om kleinere bestaande initiatieven te verbinden. Esther Peeters, voorzitter NJR: “In veel hoeken van het land zijn mooie initiatieven uit de grond gekomen waar jonge baanzoekers samen aan hun eigen toekomst werken. Wij geven die initiatieven een rol binnen Hete Pepers waar ze zelf ook weer een stapje verder mee komen.”

 

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.