Half jaar Hete Pepers

Hete Pepers is tegen het einde van deze zomer een half jaar onderweg. Op 26 maart trapten Mirjam Sterk, Edwin Hageman en de voorzitters van NJR, CNV Jongeren en FNV Jong het project af. Alles bij elkaar zijn er al meer dan 750 jonge baanzoekers op de Hete Pepers events geweest om te werken aan hún 21st century skills. We inspireren jou om effectief aan de slag te gaan met je eigen netwerk, helpen om beter te kunnen solliciteren, laten zien wat nou eigenlijk dat Nieuwe Werken is waar mensen het telkens over hebben. Met hulp van IT-Randsteden kan je op de events werken aan je digitale geletterdheid.

"naast solliciteren zijn er tal van goede ingangen en initiatieven door organisaties als Hete Pepers. Volgens mij laten veel jongeren hier grote kansen liggen en ik wil iedereen dan ook aanmoedigen om van deze initiatieven gebruik te maken" - Sebastiaan Poppen over Hete Pepers Den Haag

Hete Pepers heeft zelf misschien geen banen in  de aanbieding (behalve deze dan) maar we hebben wel honderden ontmoetingen tussen werkgevers en werknemers georganiseerd op onze events. Elk van die ontmoetingen is een voet tussen de deur, een eerste kennismaking en dus eigenlijk al een soort open sollicitatie. Wij helpen jou om die kans te grijpen en daar zijn jullie duidelijk naar op zoek. Geen wonder dat in onze toolbox de vacature pagina het populairste is. Toch is het slim ook even goed verder te kijken naar de andere tools. In de ePortfolio’s die we mogen aanbieden wordt bijvoorbeeld op een hele slimme manier gezocht naar een vacature die perfect bij jou aansluit. Eerst doorloop je een kleine assessment om daarna bij alle voor jou relevante vacatures waar dan ook op internet uit te komen. Voor iedereen is er wel iets te vinden in de toolbox waarmee je net dat stapje verder komt - en we blijven de verzameling natuurlijk uitbreiden.

Wat was jouw Hete Pepers ervaring? Laat het hieronder weten en houd onze facebookpagina in de gaten voor meer nieuws!

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.