Hete Pepers: Arnhem

Plaats

Arnhem

Datum

10 dec 2014 - 16:00

Op woensdag 10 december jl. kwamen 125 jongeren naar LuxorLive voor het inspiratie event rond jeugdwerkloosheid dat Hete Pepers samen met  2GetThere (http://www.2gettherecoaching.nl) organiseerden. Inspiratie event? Ja, juist! De arbeidsmarkt verandert, dat weten we allemaal. Maar wat vraagt dit van jou als jongere? Waar vind je mogelijkheden en vooral hoe? Het dagvoorzitterschap was in handen van Sharita Schipper, Jongerencoach en Michiel Hietkamp van FNV Jong.

Jonge ondernemers als Thijs Bisschops en William Köster vertelden over de achterkant van hun CV. Hoe zijn zij tot hun succes gekomen? Welke keuzes hebben ze gemaakt en waarom? De boodschap die zij brachten was: ga doen, zorg dat je plezier hebt in wat je doet en verzamel gelijkgestemden om je heen. Durf te proberen.

Kunstenaar Lennart Sinnema schudde de zaal wakker met een mooi gedichtje van Annie MG Schmidt en een zelfgeschreven spoken word. Ook Eshan Abdali deed dit met woorden uit zijn hart die verhaalden over waar hij vastliep en wat hem hielp hier uit te komen. Richard Meijer nam de zaal mee in de broodnodige 21st century skills die nodig zijn om je op deze arbeidsmarkt te redden en presenteerde een tool/test die je helpt om te checken of jij deze skills wel bezit!

Social media-held Amy van Son vertelde onder het motto ‘brand jezelf moedig’ over het belang van personal branding en de rol die social media hierin kunnen vervullen. LinkedIn en Twitter, een bron van geluk, daar moet je zijn om jezelf professioneel zichtbaar te maken. Waarde gedreven werken; jouw toegevoegde waarde van binnenuit naar buiten brengen. Daar gaat het om volgens Amy! En hiermee inspireerde zij de hele zaal.

Op de zelf gecreëerde arbeidsmarkt kon na afloop onder genot van een hapje en drankje contact gemaakt worden met diverse werkgevers, uitzendbureau’s en informatie ingewonnen worden over bijvoorbeeld de Jongerenvoucher. Met een aantrekkelijk bedrag dat beschikbaar gesteld word voor een werkgever die voldoet aan de voorwaarden, voor jongeren een welkome ticket naar een baan. Na afloop bleken we de inspiratie waargemaakt te hebben. Eén van de jongeren zei: ‘dit moeten jullie vaker doen! zeer inspirerend’ En, 'kunnen jullie niet regelmatiger netwerkbijeenkomsten organiseren?’ Al met een geslaagd event, zeker voor herhaling vatbaar!