CEO dat kan ik ook!

CEO for a day bij Microsoft Nederland!

Op een heerlijke warme zomerdag won ik op een Hete Pepers event een meeloopdag bij Microsoft Nederland. Op 4 november was het eindelijk zover: Ik was CEO for a day bij Microsoft Nederland en mocht een dagje meelopen met Edwin Hageman!

Het eerste waar je tegenaan loopt als je de trap op komt bij Microsoft, is een Coffee Company. En als je denkt dat je even snel koffie kunt halen, sta je bij de verkeerde Coffee Company in het verkeerde bedrijf. Tegen de tijd dat je je koffie hebt, heb je al uitgebreid een gesprek kunnen voeren met je collega’s, klanten of bezoekers. En laat dat nou net de bedoeling zijn. 

Tijdens de meetings die ik heb mogen bijwonen, werden er natuurlijk vertrouwelijke en interessante zaken besproken. Om alles soepel te laten verlopen en om ervoor te zorgen dat niemand op zijn woorden hoefde te letten, heb ik voorafgaand aan mijn day job een ‘non disclosure agreement’ getekend. So what happens at Microsoft, stays at Microsoft.

Tijdens de eerste meeting nam ik plaats op een heerlijke oranje loungebank in ‘het Atelier’. Ik begrijp niet hoe iemand ooit op een andere manier heeft kunnen vergaderen. Deze meeting was gelijk een hele uitdaging: het was alsof ik midden in een tenniswedstijd terecht kwam zonder de regels te kennen. Bij mij op de bank zaten onder andere de CEO, CFO en de COO die het zogenaamde ‘back to budget’ plan bespraken. Gelukkig heeft Edwin Hageman mij achteraf een korte uitleg gegeven. Maar niet te lang, want we moesten door! Je denkt toch niet dat een CEO een lekker lui dagje heeft. 

Een briefing over een nieuwe klant zou gelijk volgen in ‘het Atelier’, maar daar kwam een kort en krachtig spoedoverleg tussen. Hierna volgde de briefing over de nieuwe klant aan ‘ons’, de CEO forever en de CEO for a day. Deze meeting was ontzettend leuk en vooral erg goed te volgen (sorry, no details!). Aan het eind van deze vergadering renden Edwin Hageman en ik de deur al uit voordat de rest van het gezelschap ook maar overeind kon komen. Op naar de rest van de meetings in ‘ontmoeten’ en ‘de kas’. 
Na vijf minuten bij Microsoft voel je je ontzettend welkom en geïnspireerd. Er hangt een energieke sfeer en er loopt niemand rond met een gezicht op onweer. Waarom zou je ook? Als het kantoor niet naar je lonkt op een zonnige vrijdag, kun je dankzij Het Nieuwe Werken in je eigen tuin aan de slag. 

Voor mij was dit een ontzettend inspirerende dag. Het was voorbij voordat ik het doorhad en ik ging met een spring in my step het gebouw uit als former CEO for a day. Werken bij Microsoft? Ja, dat is absoluut op mijn verlanglijstje terecht gekomen.
En dacht je tijdens het lezen, wat veel Engelse termen? Too bad, dat doen ze bij Microsoft ook. 

Nisha Oedai 

Ontdekt ook de 21st century skills die Nisha heeft ontdekt: communicerenpersoonlijke ontwikkeling 

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.