Ben jij die naald?

Mijn naam is Gino, ik ben 24 jaar en heb mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in februari 2013 afgerond. Ik ben een jonge professional met werkervaring. Precies diegene die u zoekt! ‘’Hoe dan?’’ hoor ik je denken. Nou zo dus:

 

‘’Talent is the door, hard work is the key’’. Dit is nog steeds dé quote die voor mij centraal staat in mijn (toekomstige) loopbaan. Binnen de sociale sector, waarin ik ben afgestudeerd, is het helaas niet mogelijk om de naald in de hooiberg te zijn. Er liggen namelijk 600 naalden op een berg, en daar moet ik tussenuit springen. Alhoewel, ik geloof niet dat dit alleen voor de sociale sector geldt, toch? Ik wist dat ik goed kan leren, maar ik moest mezelf ook bewijzen en dat ging ik doen. Vanaf het begin wist ik: ‘’ik moet uitblinken om op te vallen!’’. In 2,5 jaar wist ik mijn diploma binnen te slepen. Sinds mijn 2de studiejaar heb ik niet meer zonder baan gezeten.

 

Tip 1: Kijk terug voor de toekomst

Niks is voor een (toekomstig) werkgever fijner om te zien dan een stagiair(e) die zich voor 100% inzet voor de organisatie. Heb je een goede stage ervaring, heb jij je stempel gedrukt, heb je nog contact gehouden? Schroom dan niet om je oude werkgever te benaderen met het goede nieuws dat je jouw diploma binnen hebt en klaar bent voor de arbeidsmarkt. Het voordeel is dat jij de organisatie en haar werkprocessen kent en dat de organisatie jou kent. Zoek oud-collega’s eventueel op via LinkedIn om met hen in contact te komen.

 

Tip 2: CV building

Nog nooit van gehoord? Klik hier voor meer informatie. Tijdens mijn studie heb ik voor mezelf bedacht dat ik ‘’iets’’ wil doen wat waarde toevoegt aan mijn opleiding. Ik koos ervoor om als gastheer te werken in plaats van bijvoorbeeld in de spoelkeuken. Ik wilde namelijk in contact komen met mensen. Bij de lokale basketbalvereniging ben ik als trainer/coach aan de slag gegaan en momenteel ben ik bestuurslid en nog veel meer! Al deze nevenactiviteiten hebben ervoor gezorgd dat ik skills heb ontwikkeld die ik in kan zetten als social worker.

 

Tip 3: Let op je uiterlijk

Nee, niet alleen je kleding, haar en gezichtsverzorging. Ook je CV kan wel een make-over gebruiken. Wanneer jouw naald (CV) tussen al die andere naalden ligt wil je toch opvallen? Maak een mooi, origineel CV dat opvalt en die jouw toekomstige werkgever zal onthouden. Voor inspiratie kijk eens in onze toolbox of op deze site.

 

Gino Cornelius

Ontdek ook de 21st century skills die Gino heeft ontdekt: persoonlijke ontwikkeling,

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.