“Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald”

                                                                         

De 70ste afwijzing komt binnen in mijn inbox. Helaas, weer geen gesprek. Ondanks dat, ga ik wel met een glimlach verder mijn dag in. Je vraagt je vast af waarom? Mijn zoektocht naar een baan die bij mij past is niet gemakkelijk, maar wel leuk! Precies, een baan die bij mij past. 

Mijn naam is Petra. Ik ben creatief agoog en altijd enthousiast als het over mensen gaat. Toen ik na mijn studie (Culturele en Maatschappelijke Vorming) terecht kwam in de buitenschoolse opvang, was ik daar niet tevreden mee. Daarom bleef ik solliciteren. Ongeveer 2 jaar lang was ik op deze manier bezig, maar het werkte niet. Ik sprong er niet uit tussen de stapel sollicitatiebrieven, ik verdween in de massa. 

Ongeveer een half jaar geleden kwam er een keerpunt in mijn leven. Toen ik mij bewust werd van mijn overtuiging om “studiewaardig” werk te moeten doen, heb ik daar afscheid van kunnen nemen. Ik realiseerde me dat ik vastzat aan die overtuiging en dat als ik meer uitdaging wilde, ik dit zelf mocht gaan creëren. Een zee van mogelijkheden verwelkomde mij! Ik heb het heft in eigen handen genomen en ben begonnen met het (her)ontdekken van mijn passie(s). Wat een geweldige onderneming is dit, want opeens mag alles! Ik ben naar workshops gegaan die ik interessant vind, heb met veel mensen gesproken over mijn gedachten en ideeën EN ik ben terug gegaan naar de basis: Wat zijn mijn waarden? Wat wil ik bijdragen aan de maatschappij? Waar geloof ik in? Hoe werk ik het prettigst? Met wie werk ik dan en in wat voor bedrijf? Zo ben ik tot de kern gekomen van wat ik wil.

Nu ik beter weet wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik naartoe wil, straal ik dit ook uit in mijn sollicitaties en gesprekken. In plaats van mij in hun plaatje te plaatsen, laat ik hen zien wie ik ben en waar ik in geloof. Ik denk dat op deze manier iedereen zijn plek zal vinden en als iedereen op de plek zit die bij hem past, zal de wereld beter gaan werken. 

Dus: wees anders, doe het op jouw manier! Laat alle dogma’s en verwachtingen maar varen! Wees innovatief en combineer jouw eigenschappen met datgene wat je drived! Hoe doe je dat dan? Simpel, stel jezelf de vraag: “Wat zou ik doen als ik maar 1 keer mag solliciteren?” 

Succes en veel plezier met JOUW zoektocht!

Petra van Es
Wil je meer over mij weten? Kijk dan op mijn LinkedIn: https://www.linkedin.com/profile/view?id=250728995&trk=nav_responsive_tab_profile

Bekijk de 21st century skills die Petra heeft ontdekt: communicatie, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling

Heb jij inzichten/ tips of wil je jouw ervaringen delen met jonge starters, laat hieronder dan een bericht achter!

Gerelateerd

Blog
Vacatures
On the road
Check onze
Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte.

Reacties

via welk uitzendbureau werk jij?

Trots op jou!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruik om een persoonlijk reactie te sturen.